Cookies

Graag bieden wij je een prettige en veilige online ervaring. Onze website gebruikt cookies om correct te kunnen functioneren. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

Media | NPO: Half Holland in Crisis

June 12 2023

Media | NPO: Half Holland in Crisis

๐Ÿ“ข ๐—›๐š๐ฅ๐Ÿ ๐‡๐จ๐ฅ๐ฅ๐š๐ง๐ ๐ข๐ง ๐‚๐ซ๐ข๐ฌ๐ข๐ฌ: ๐–๐š๐š๐ซ๐จ๐ฆ ๐ฆ๐จ๐ ๐ž๐ง ๐จ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฑ๐—ผ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ท๐—ผ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐š๐ฅ๐ฌ ๐๐š๐ง๐œ๐ฒ ๐ž๐ง ๐๐จ๐ฎ๐›๐š๐œ๐š๐ซ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐š๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค ๐ข๐ง ๐๐žย #zorgย ๐ž๐งย #klimaattransitie? ๐ŸŒ

Hebben jullie de recente aflevering van ‘Half Holland in crisis’ al gezien?

In deze aflevering, gepresenteerd door Yora Rienstra, wordt een prangend probleem aan het licht gebracht: een groep ongedocumenteerde jongeren mogen niet werken in krapteberoepen, terwijl personeelstekorten voor grote problemen zorgen. Waarom benutten we niet het talent van deze Dreamers?

Te zien is Nancy, een verpleegkunde student en dochter van Ghanese migranten. Nancy woont al twintig jaar in Nederland, is geboren in Amsterdam en wil graag aan het werk, maar wordt niet erkend als Nederlands staatsburger. Dit betekent dat zij niet mag werken in haar gekozen vakgebied, ondanks haar passie en toewijding. Ook Boubacar mag niet aan de slag als installateur van zonnepanelen bijย @Sunn-id, terwijl ze hem daar juist zo nodig hebben.

We hebben een groot tekort aan personeel en jongeren zoals Nancy en Boubacar worden uitgesloten van krapteberoepen. Het is tijd om het beleid te herzien en ruimte te creรซren voor ongedocumenteerde jongeren om hun talenten en vaardigheden in te zetten binnen de zorg, het onderwijs en andere sectoren waar ze van grote waarde kunnen zijn.

https://www.npostart.nl/half-holland-in-crisis/12-06-2023/VPWON_1346838ย 

Deel deze publicatie