Cookies

Graag bieden wij je een prettige en veilige online ervaring. Onze website gebruikt cookies om correct te kunnen functioneren. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

Media | AD: Jack wil studeren in Nederland, maar daarvoor moet hij eerst ‘even’ papieren halen in Mongolië en Peking

juli 31 2023

Media | AD: Jack wil studeren in Nederland, maar daarvoor moet hij eerst ‘even’ papieren halen in Mongolië en Peking

Jack wil studeren in Nederland, maar daarvoor moet hij eerst papieren halen in Mongolië en Peking.

Veel Dreamers die willen gaan studeren moeten voor hun studievisum een ‘MVV-document’ ophalen in het land van herkomst. Deze onnodige bureaucratische eis is een doorn in het oog voor iedereen die voor inclusief onderwijs is. Maarten Goezinnen van het Rotterdams Ongedocumenteerde Steunpunt verwoordt het goed in een LinkedIn bericht:

“Dit is Jack. Aardige Rotterdamse jongen maar zonder geldige verblijfspapieren. Is hier al lang. Naar school geweest, diploma’s gehaald en vastgelopen toen hij 18 werd. Hij mag gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam maar moet daarvoor alleen “even” terug naar Mongolië om daar bij de NL ambassade een stickertje op te halen voor zijn studievisum. Want dat is nu eenmaal de regel. Wat een onzin, wat een tijdverspilling, wat een geldverspilling. Maatwerk is nodig voor deze jongeren IND!”

De post van Maarten op LinkedIn kreeg veel aandacht. Een journalist van het Algemeen Dagblad schreef er daarom een artikel over:

Lees hier het artikel over Jack in het AD

Deel deze publicatie