Cookies

Graag bieden wij je een prettige en veilige online ervaring. Onze website gebruikt cookies om correct te kunnen functioneren. Lees meer hierover in ons privacybeleid.

Media | EenVandaag: Interview met twee Dreamers

maart 19 2023

Media | EenVandaag: Interview met twee Dreamers

DreamersNL ging op bezoek bij onderwijsminister Dijkgraaf schrijft Een Vandaag. In het artikel vertellen Greta en Nahane hoe moeilijk het is om te studeren zonder verblijfsvergunning.

Greta wacht nu bijna 13 jaar op een beslissing over haar verblijfsvergunning. Na een lange weg begon ze dit schooljaar aan de studie Build Environment aan de Hogeschool Utrecht. “Mijn toekomstdroom is om architect te worden.” Het is nog onzeker of ze haar studie kan vervolgen, vertelt Greta. Ze moet zich bij toetsen identificeren met een zogenoemd w2-document, maar mogelijk wordt dat niet verlengd. “Dan heb ik zo mijn best gedaan in het eerste halfjaar, maar stopt het daarna gewoon. En dan krijg ik ook geen certificaat of zoiets.”

Om dit soort problemen aan te kaarten spraken de jongeren van DreamersNL deze week met Robbert Dijkgraaf, minister van onderwijs. Ze deelden hun eigen ervaringen met school, studeren en werken als ongedocumenteerde jongeren. Ook lieten ze persoonlijke brieven van Dreamers achter in Den Haag. Greta: “Ik kan normaal gesproken natuurlijk niet zo snel iemand uit de politiek aanspreken, dus nu ik de kans kreeg om meneer Dijkgraaf te schrijven, heb ik die kans gepakt”

Je leest het hele artikel op de site van EenVandaag.

Deel deze publicatie